КАТЕГОРИИ

Управител: Йордан Йорданов 0898 525 179
Конструктор: Радослав Диманов 0883 383 773
e-mail: office@deltech.bg

 
 Телоподаващо/ Електрожен SYNCHRO_MIG200


Описание:

Synchro MIG 200 – Е апарат за заваряване по метода МИГ/МАГ и метода ММА от серията “Self Control” в подобрен вариант. За ролка тел 5 kg.
Регулиране на заваръчният ток, става по два начина.

Единият е само с един потенциометър в границите от 30÷200А. Оттук идва и името Synchro MIG – синхронно регулиране напрежението на дъгата и скоростта на телоподаване.
За разлика от другите апарати от същият вид със синергично управление на напрежение и скорост на телоподаване (програмно съотношение на двете велични) тук апарата сам определя двете стойностти, като се търси оптималният вариант на напрежението и скоростта на телоподаване.

Другият начин е „ ръчно“ регулиране. При ръчното регулиране се задава напрежение спрямо дебелината на заваръчният детайл и след това се настройва скоростта на телоподаване спрямо зададеното напрежение, така че машината да влезне в режим. Настройка е като при стандартно телоподаващо устройство.

Машината също така може да работи и по метода ММА (ръчно електродъгово заваряване). Заради функциите които има, горещ старт, функция против залепване и функция Arc Force за динамично регулиране на дъгата за лесно запалване, заварява успешно рутилови и основните базични(стоманени) електроди. С нея може да се заварява неръждаема стомана, легирана стомана, въглеродна стомана, чугун, мед и други цветни метали.

НОВО! "WAVE PULSE" - Това е функция, при която се получава пулсиране на заваръчната дъга, като се сменя автоматично минимален и настроен ток. Като има възможност да се регулира продължителността на двата тока един спрямо друг. Тази функция е полезна при заваряване на вертикал или таван, като по този начин не се получава стичане на заваръчната вана. Също така е полезна и при начинаещи заварчици, защото процеса на заваряване става по бавен.

НОВО! "TIG" - Има възможност за добавяне на фунция за заваряване чрез "TIG" метод. Като с него могат да се заваряват всички метали БЕЗ алуминий. Фунциите които има са:

-Заваръчнит ток - 10-200А.

-Контактно палене - запалване на заваръчната дъга чрез допиране и разделяне на волфрамовит електрод към заварваният детайл.

-Втори ток - освен основният ток на заваряване ние имаме още една разработена от нас функция, втори ток или ръчен пулс. Това преставлява втори ток, който се настройва от машината. Той се активира от втори бутон на ръкохватката на заваръчния шланг. Това е много удобен вариант за начинаещи заварчици и/или при заваряване на детайли изискващи повишено внимание. Запалваме дъгата като сме настроили основен ток, така че да сме на границата на разтопяване на заваръчният материал и формиране на заваръчна вана. В момента когато искаме да създадем заваръчна вана и да подадем добавъчен материал, натискаме задната част на бутона, като по този начин преминаваме към втори по-висок ток настроен от нас, създава се заваръчна вана и може да добавим и материал. Когато решим, че ни е достатъчно отпускаме втория бутона, апарата отново минава на първия ток, материала леко изстива, но не гасне заваръчната дъга. Когато решим отново да подадем добавъчен материал, отново натискаме вторият бутон. По този начин ние си формираме импулсите с които да заваряваме, като тук не е необходимо да „гоним“ заваръчната вана, защото ние определяме кога какво да се случва. Това е много полезна функция за заваряване на детайли с различна дебелина, като се настрой единият ток да бъде спрямо дебелината на единият детайл, а другия ток спрямо другия детайл. Също така е полезно при заваряване на тръби.

-Плавно затихване - настройка на времето за спадане на заваръчният ток след спиране на процеса. Това е много необходима функция при ТИГ заваряването. Чрез нея се избягва кратери в заваръчния шев и също така завършване без прогаряне.

- Обдухването с защитен газ - след спиране на процеса е фиксирано на 3 сек. Ако искаме времето да бъде по-дълго, след спиране на заваръчният процес и преди изтичането на тези 3 сек. натиснем задният бутон (втория ток), газта ще продължи да изтича докато е задаржат бутона. По този начин сами решаваме колко време е необходимо за изтичането на газта. Защото при заваряваме на големи токове ние необходимо по-голямо изтичане, но и в същото време ако искаме само да прикапваме на тези ток, дългото изтичане не ни е необходимо и само ще изразходва бутилката с газ.Ценови вaрианти и модели

ЕВРО куплунг и мотор с AL корпус - 1440 лв (без ДДС 1200лв)

Добавка на ТИГ функция + шланг - 432лв (без ДДС 360лв)

Към всички варианти може да се добави потенциометър за регулиране на тока в шланга - 144 лв (без ДДС 120лв)

Гаранция 24 месеца

Всички цени са с включен ДДС
Документи:

Цена: 1440 лв.
 Всички продукти в категорията
Телоподаващо/Електрожен BGMINI WELD 160
Цена: 840 лв.
ПулсовоТелоподаващо - SYNCHRO DPULSE 200
Цена: 2160 лв.
ПулсовоТелоподаващо - SYNCHRO DPULSE 350
Цена: 3600 лв.
Телоподаващо/ Електрожен SYNCHRO_MIG200
Цена: 1440 лв.
Телоподаващо/ Електрожен SYNCHRO_MIG180
Цена: 1368 лв.
Телоподаващо/ Електрожен SYNCHRO_MIG220
Цена: 1860 лв.
Телоподаващо/ Електрожен SYNCHRO_MIG160
Цена: 1260 лв.