КАТЕГОРИИ

Управител: Йордан Йорданов 0898 525 179
Конструктор: Радослав Диманов 0883 383 773
e-mail: office@deltech.bg

 
 TIG AC/DC 330 PULSE


Описание:


TIG AC/DC 330 PULSE – Е трифазен заваръчен апарат за заваряване по метода ВИГ, който може да заварява с прав DC и с променлив AC ток. Регулирането на заваръчият ток става плавно в диапазона от 10-330А. Като машината работи еднакво стабилно както при 10А, така и при 330А. Апарата разполага с всички необходими функции за заваряване на черни и цветни метали включително и алуминий.

В PULSE режима има възможност да се регулира:

- Основен и пулсов ток

- Честотата на промяна на двата тока за DC 1-200Hz , за AC 1-50Hz

- Коефициента за запълване на двата тока, каква продължителност да бъде единият спрямо другия

Освен PULSE режима ние имаме още една разработена от нас функция, втори ток или ръчен пулс. Това преставлява втори ток, който се настройва от независим потенциометър от основният. Той се активира от втори бутон на ръкохватката на заваръчния шланг. Това става когато сме в режим 4 такта. Това е много удобен вариант за начинаещи заварчици и/или при заваряване на детайли изискващи повишено внимание (например алуминиеви). Запалваме дъгата като сме настроили основен ток така, че сме на границата на разтопяване на заваръчният материал и формиране на заваръчна вана. В момента когато искаме да създадем заваръчна вана и да подадем добавъчен материал, натискаме задната част на бутона, като по този начин преминаваме към втори по-висок ток, настроен от нас с втория потенциометър, създава се заваръчна вана и може да добавим и материал. Когато решим, че ни е достатъчно отпускаме втория бутона, апарата отново минава на първия ток, материала леко изстива, но не гасне заваръчната дъга. Когато решим отново да подадем добавъчен материал, отново натискаме вторият бутон. По този начин ние си формираме импулсите с които да заваряваме, като тук не е необходимо да „гоним“ заваръчната вана, защото ние определяме кога какво да се случва. Това е много полезна функция за заваряване на детайли с различна дебелина, като се настрой единият ток да бъде спрямо дебелината на единият детайл, а другия ток спрямо другия детайл. Също така е полезно при заваряване на тръби.

Другите функции които има апарата са:

- HF (безконтактно) запалване

- Два режима на работа 2Т и 4Т

- Промяна на времето за затихване на заваръчният ток след спиране на процеса

- Промяна на честотата на АC напрежението при заваряване на алуминий 50-200Hz

- Промяна на коефициета на запълване на АC напрежението (съотношението между положителният и отрицателният полупериод ). По този се настройва машината дали да чисти по-добре материали или да запазва електрода

- Обдухването с защитен газ след спиране на процеса е фиксирано на 3 сек. Ако искаме времето да бъде по-дълго, след спиране на заваръчният процес и преди изтичането на тези 3 сек. натиснем задният бутон (втория ток), газта ще продължи да изтича докато е задаржат бутона. По този начин сами решаваме колко време е необходимо за изтичането на газта. Защото при заваряваме на големи токове ние необходимо по-голямо изтичане, но и в същото време ако искаме само да прикапваме на тези ток, дългото изтичане не ни е необходимо и само ще изразходва бутилката с газ.

Машината също така може да работи и по метода ММА (ръчно електродъгово заваряване). Заради функциите които има, горещ старт, функция против залепване и функция Arc Force за динамично регулиране на дъгата за лесно запалване, заварява успешно рутилови и основните базични(стоманени) електроди. С нея може да се заварява неръждаема стомана, легирана стомана, въглеродна стомана, чугун, мед и други цветни метали. Апарата е оборудван със защити от пренапрежение, ниско напрежение, температурно прегряване късо съединение.

Гаранция 24 месеца

Ценa 3120 лв (без ДДС 2600лв)


Цена: 3120 лв.
 Всички продукти в категорията
AC/DC 330 PULSE
Цена: 3120 лв.
AC/DC 200 Pulse
Цена: 2160 лв.
Водно охлаждане Water Cooler
Цена: 790 лв.
(TiP) Машина за заостряне на волфрамови електроди
Цена: 420 лв.
TIG AC/DC 330 PULSE
Цена: 3120 лв.