КАТЕГОРИИ

Управител: Йордан Йорданов 0898 525 179
Конструктор: Радослав Диманов 0883 383 773
e-mail: office@deltech.bg

 
 AC/DC 330 PULSE


Описание:

TIG ACDC 330 PULSE – Е заваръчен апарат за заваряване по метода ВИГ, който може да заварява с прав DC и с променлив AC ток. Регулирането на заваръчият ток става плавно в диапазона от 10÷330А. Като машината работи еднакво стабилно както при 10А, така и при 330А. Апарата разполага с всички необходими функции за заваряване на черни и цветни метали включително и алуминий.

Pre Flow –настройва времето за предварително обдухване на защитният газ преди стартиране на процеса. Регулиране 0.1-1сек.

Start Amps – Настройка на тока за запалване на заваръчната дъга 10÷330A. Настройката на по-голям ток помага за по-лесното запалване на дъгата, но понякога може да доведе до прогаряне на детайла ако е прекълено тънак детайла и настроен голям ток.

Up Slope – Настройка на времето за нарастване от тока за запалване до тока на заваряване. В пулсовият режим може да се регулира:

Peak Amps - пулсов ток регулиране в диапазона 10÷330A.

Base Amps - базов ток , ток отговорен за поддържането на процеса на заваряване, по-ниска стойност на пулсов ток. Регулира се в диапазона 5÷95% от пулсов ток.

Peak On Time - продължителност на импулса - продължителност на импулса, ви позволява да регулирате дълбочината на провар.

Pulse Frequency- честотата на промяна на двата тока, пулсов и базов.Регулиране 0,5÷200Hz. В AC режим, (променливо напрежение на изхода на апарата за заварване на алуминий) могат да се регулират параметрите:

АC Frequency – честота на променливото напрежение 40÷200Hz. Колко често напрежението на преминава през нулата. С увеличаване на честотата дъгата става по концентрирана.

АC Balance - съотношението на продължителността на положителният и отрицателнит полупериод, спрямо преминаването през нулата. Дали да има повече „+“ или „-„ на ръкохватката. Когато има повече „+“ в ръкохватката апарата ще чисти по добре, но ще се износва по бързо електрода. При повече „-„ ще се щади електрода , но няма да чисти толкова добре. Трябва да се търси оптималният вариант спрямо материала който ще бъде заваряван, около 50%. Регулирането става в диапазона 30÷70%.

Down Slope – настройва времето за затихване на заваръчният ток след спиране на процеса 0÷25 сек . Това е много необходима функция при ТИГ заваряването. Чрез нея се избягва кратери в заваръчния шев и също така завършване без прогаряне.

End Current- токът на който ще изгасне дъгата. Диапазон на регулиране 10÷330A. Този ток също помага за предопвратването на кратери в края на заваръчният шев.

Post Flow - обдухването с защитен газ след спиране на процеса. Това обдуване, предотвратява окисляване на заваръчният шев от въздух преди нейното изтиване. Както и охлажда волфрамовият електрод. Времето се определя от тока с който се заварява както и от продължителността на заваряване. Времето е достатъчно когато след отдухване вофрамовит електрод остане светъл, а не тъмен. Диапазон на регулиране: 0÷15s.

Апарата разполага с HF (безконтактно) запалване.

Memory- Устройството има запаметва последната настройка, т.е. след изключване и включите на апарата, последните зададени параметри се възстановяват. Освен това са възможно запомнянето на 10 настройки на заваряване.

Гаранция 24 месеца

Ценa 3480 лв (без ДДС 2900лв)
Цена: 3480 лв.
 Всички продукти в категорията
COLD ARC 200
Цена: 0 лв.
(TiP) V2 Машина за заостряне на волфрамови електроди
Цена: 540 лв.
AC/DC 330 PULSE
Цена: 3480 лв.
AC/DC 200 Pulse
Цена: 2340 лв.
Водно охлаждане Water Cooler
Цена: 790 лв.
(TiP) Машина за заостряне на волфрамови електроди
Цена: 420 лв.